2018. február 4., vasárnap

Erin Watt: Papír ​hercegnő (A Royal család 1.) (Értékelés,ajánló)

Papír ​hercegnő (A Royal család 1.)

Fülszöveg: 

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!


Véleményünk: 

Rég hallottunk utoljára ennyi jót egy könyvről, mint mostanság a Papir hercegnőről. Nagyon vártuk, hogy olvashassuk, és nem csalódtunk.Megkaptunk mindent, amire számítottunk. Remekül elszórakoztatott az elejétől a végéig. Ella azonnal szimpatikussá vált, a haláli dumájával. A Royal fiúkról meg csak annyit, hogy megint szerelmesek vagyunk (erről később többet). 

Szóval, ez egy szappanopera-szerű mesevilág, amit lehet szeretni vagy nem szeretni. Mi az első táborba tartozunk, hiszen gyerekkorunkban megszámlálhatatlan sorozatot néztünk, a Csacska angyaltól a Vadangyalig. 

A főszereplőnk egy fiatal 17 éves lány, Ella, akinek az anyukája meghalt, ő pedig a pénztelenség miatt sztriptíztanosként dolgozik. Egy nap felbukkan az életében egy gazdag pasas, akit Callum Royalnak hívnak. A férfi azt állítja, hogy a legjobb barátja, Steve volt a lány édesapja és ezért most ő lesz a gyámja. Ella menekül a férfitól, de Callum megtalálja, és hazaviszi a palotájába. Alkut kötnek: Sok pénzt kap Ella a gazdag férfitől, ha marad és éli velük a fényűző életét. Igen velük, hiszen Callumnak van 5 fia, akik nem örülnek Ella jelenlétének, különösen Reed. A pénz beszél, ezért Ella marad, hogy összeszedjen annyi pénzt, hogy továbbtanulhasson. A probléma: Az öt elkényeztetett Royal fiú. 
Komolyan a könyv első felében úgy tökön tudtuk volna rúgni  a fiúkat, hogy az hihetetlen. Annyira bunkók voltak, hogy az kezdett nagyon idegesítővé válni. Hála hamar túllendültünk ezen a dolgon és jött a fordulat és egyik kedvencünké vált a történet. Hogy min nevettünk a legtöbbet? Egyértelműen Easton poénjain. Imádjuk a pasit! 
 
 
Szerintem nem igazán kell tovább ragozni: ez egy jó könyv. Kaptunk rettenetesen sok klisét és sokszor előre tudjuk, hogy mi fog történni. De kit érdekel? Mert minket egyáltalán nem. Nagyon jó stílusban megírt könyv, csak úgy pörögnek a lapok. Már a második részt olvassuk, szóval a függővég nem okozott gondot, de lehet most itt vergődnénk ha nem tudtuk volna azonnal a kezünkbe venni a folytatást. 
 
Összességében elmondhatjuk, hogy ajánljuk mindenkinek, akik szeretik a modern kori tündérmeséket, egy kis erotikával megfűszerezve. A Royal fiúk minket is tönkretettek! 
 

Kedvenc idézetek:

 "Azt akarod, hogy kimondjam? Rendben, kimondom. Akarlak. Rohadtul akarlak."

 ***

"Az életem az enyém. Én élem. Én irányítom."

*** 

"Figyelj, én bírlak. Nem hittem volna, de bírlak. És mivel bírlak, ezért muszáj figyelmeztetnem téged, hogy mi Royalok eléggé el vagyunk cseszve. Jók vagyunk az ágyban, de azon kívül? Mint valami hurrikán."
 

 

Collen Hoover: Confess-Vallomás (Ajánló, értékelés)

Collen Hoover: Confess-Vallomás  Fülszöveg: Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért? Auburn Reed huszonegy éves korára már m...