2017. szeptember 27., szerda

On Sai – Calderon avagy hullajelölt kerestetik (Ajánló, értékelés)

On Sai – Calderon avagy hullajelölt kerestetik
Fülszöveg:

Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?


Véleményünk:

Nagy rajongói vagyunk az Aranypöttyös könyveknek és miután elolvastuk On Sai Apa, randizhatok egy lovagját, rögtön tudtuk, hogy azonnal el kell olvasnunk. Nem igazán szerettük eddig a sci-fi, űr témás könyveket, de ez a könyv megváltoztatott bennünk mindent.

Szóval, a történet elején Calderon öngyilkossági késztetéseibe csöppenhetünk bele. Nem akar élni, ugyanis elvesztette szerelmét, Marát, az igaz szerelmét De meghalni nehéz dolog számára, ugyanis nem lenne olcsó és valaki mindig megakadályozza.

Calderonnak azonban felvillan a villanykörte a feje felett, mert ugye ha nincs miből a temetését fizetni, akkor indít egy vállalkozást. Vállalkozása nagy sikert arat. Megpályáz egy másod kapitányi állást, de ő kapitány lesz. Hegamon másod kapitány , aki nagyon idegesítő ellenfélre talál.Taina lép színre, aki látszólag megoldja a problémáját. Calderonnak át kell gondolnia a terveit. Lehet még sem olyan jó megoldás a halál ilyen esetben, és Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre? ;)

Van egy vírus: a HTX, ami az anarchisták kedvelt fegyvere. Nem kérdés: A Játék elindult! o
Calderon mindent megtesz és elkezd küzdeni, már élni akar. Az ellenségek pedig mindent megtesznek, hogy ez ne valósuljon meg. És itt kezdődik az izgalom, Oregon admirális tud az anarchisták dolgairól? Vajon benne van a dologba?

Istenem, hogy mennyire jó ez a könyv! 

A rajzok, a poénok, ami eszméletlen jópofa és szeresssük' az ilyen fajta humort! :)

Imádjuk, imádjuk, imádjuk!

Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a szarkasztikus poénokat, mert ami On Sai tollából való, az csak jó lehet!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...