2017. augusztus 29., kedd

Marie-Aude Murail: Oh, boy! (Ajánló, értékelés)

                Marie-Aude Murail: Oh, boy!
 

Fülszöveg:
Három testvér néhány órája magukra maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival. A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul… Ja igen! És ez a két személy ki nem állhatja egymást.


Véleményünk:
Ohh, ez a könyv! ❤ Nagy nagy kedvencünk lett!
Szóval, adott nekünk három árva, akiket az édesapjuk elhagyott, édesanyjuk pedig váratlanul meghalt. Megfogadják, hogy akármi történik, ők akkoris egymás mellett maradnak. Siméon a legnagyobb, koraérett 14 éves fiú aki próbálja megtalálni a megoldást az együttmaradásukra. Nincsen semmi rokonuk, akit ismernének, de az apjuk volt már házas és lehet van testvérük valahol a nagyvilágban.
És a történet elkezdődik. Két szociális munkás segít a gyerekeknek, az új otthon megtalálásában.
Siméonnak igaza volt, ezért két jelölt is van, erre a nagyon fontos pozícióra.
Az egyik, egy nő aki már nagyon régóta gyermeket szeretne a férjével, viszont nem hármat. Ja, és nem két okostojást, akik némi külső hibával rendelkeznek. Venise-t a gyönyörű szőke kislányt, rögtön magához venné. Na mi lesz most azzal, hogy örökre együtt maradnak?
A második jelölt pedig, Morlevent, aki az édes testvérük. Sajnos alkalmatlan a feladatra, nincs munkája, éretlen és.....  homoszexuális.
Egyszerűen nincsenek szavak erre a könyvre, a lelkünkig hatolt és onnan többen nem menekül!
Mi befolyásolja jobban a gyerekek fejlődését: a gének vagy a (családi) környezet? Az elsődleges szocializációs közeg a család, így nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy az, hogy milyen családba születünk, az egész életünkre kihatással van. Szülői mintákat követünk és adunk tovább, kulturális elemeket sajátítunk el, megtanulunk beszélni, konfliktusokat kezelni és számos más dolgot. Ha nem megfelelő a kapcsolatunk, akár személyiségünkre is kihat. Így a kérdések tényleg nehezek. Vajon Josaine vagy Barthélemy alkalmasabb rá, hogy felneveljék a gyerekeket?
Igen, volt olyan, hogy elmorzsoltunk pár könnycseppet, de nem feltétlen a könyv tartalma miatt, hanem mert annyira édes és szeretetreméltó.
A karakterek egytől egyig tökéletesek, egyszerűen nem volt olyan szereplő, akit nem tudtunk volna a magunkénak. Minden baklövést, gondolatot vagy akár hibát, minden cselekedetet jogosnak éreztünk, minden szereplővel kapcsolatban. Ez a könyv maga az ÉLET! Mindenkinek van egy nagy kő, amit a hátán cipel. Valakinek betegség, van akinek a homoszexualitás, vagy van akinek az agresszió. Ez mind körülöttünk van, ez minden amiben élünk.
Összegzésképp elmondhatjuk, hogy ez a könyv telis tele van szeretettel, soha nem felejtjük el és biztosak vagyunk benne, hogy nem először volt a kezeink között. 


                      Mindenkinek Ajánljuk!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...