2017. július 1., szombat

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet (Ajánló, értékelés)

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

Fülszöveg:
Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.


Véleményünk:
A cím, ami megfog!
Legelső sorban, ezért vásároltuk meg a könyvet. Nem tudtuk elképzelni, hogy miért ez a címe, de hamar rájöttünk. A főszereplőnk édesanyja ugyanis, ezt tanácsolja a lányának: Tíz apró lélegzet! Persze, csak a történet végén, kerül teljes meglátásra a cím miértje. És imádjuk, de még mennyire! Csodás a cím és maga a történet is! Tudjátok vannak azok a könyvek, amiket soha nem felejtünk el...na, a Tíz apró lélegzet ez az a könyv! Minden lélegzetünkkel a szívünkben őrizzük, amíg csak élünk.
Sírtunk, nevettünk és ezt néha egyszerre....
Kacey, egy igen súlyos autóbaleset túlélője. Ez a tény már a regény elején tisztázott dolog, és azt is a tudtunkra adja az író, hogy mennyi mindent veszített el, azon a szörnyű napon. Ketten vannak a világgal szemben a húgával, Livie-vel és pont emiatt képes mindenre érte. De mindezek ellenére főszereplőnk, erős és bátor. Ez a legjobb benne, ő nem az a fajta, aki inkább sajnálkozva elbújik mindenki elől. Nem mondjuk, hogy az a jó megoldás amit tesz ,de akkor is helyén van az esze és harcol ha kell! 
MERT EZT KELL TENNIE!
Nem a legjobb lehetőségeket választja a fájdalmai feldolgozására, még is érthető, mit és hogyan tesz.
Kacey szülő szerepbe kényszerül, és egy rossz szót sem lehet tőle hallani, tudatosan kezeli ezt az új helyzetet persze a gyengeségeit is, például hogy: nem viseli el ha valaki a kezéhez nyúl. Viszont kick-boxos a csajszi és nagyon vagány a személyisége.
Trent a főszereplő srácunk, az a  rejtélyes srác a társasházból, aki állandóan felbukkan. Aki mindenben segít. Jaj, és az alaksori mosókonyhai találkozás! :) 
Egyszerűen imádtuk azt az undi helységet!
Visszatérve Trentre, ohh igen... szerelmesek vagyunk, kedves, érzelmes és elképesztően szexibogyó. :D Olvasni róla, mennyei felüdülésből csapott át néha "ne már" verzióba, a fordulatról meg inkább ne is beszéljünk.
Livie az odaadó húgocska, aki szintén elvesztette a családját a balesetben. Kacey-nek a húga túlélte, de Livie bizonyos szempontból még a nővérét is elveszítette. Liviet nagyon szerettük, próbálja visszaszerezni a testvérét. Az a kérdés, hogy sikerül -e neki?

Két kérdés merül még fel a történetben: 

1. Vajon sikerül Kacey-nek feldolgozni a baleset miatti traumát?

2. Mit rejteget Trent?
A végén, de nem utolsó sorban bennünk még plusz két igazán nagy kérdés merült fel.

Megbocsátást kapunk? Hogy dolgozzuk fel a bűntudatot?

Összességképpen elmondhatjuk, hogy mélységesen gyönyörű történetet olvastunk arról, hogy mikét dolgozzuk fel a bennünk lévő fájdalmat. A szereplőkkel éljük át, az általuk érzett reménytelenséget és velük látjuk a fényt az alagút végén, VELÜK LÉLEGZÜNK!


                   Ajánljuk Mindenkinek!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...