2017. július 3., hétfő

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem (Ajánló, értékelés)

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem


Fülszöveg:
Írás közben egy csöppet sem fogom vissza magam. Úgy fogalmazok, mintha ő soha nem olvasná el. Merthogy nem is olvassa. Minden egyes titkos gondolatomat, gondos megfigyelésemet, mindent, amit eltettem magamban, belesűrítem egy levélbe. Amikor megírtam, lezárom, megcímezem, majd elteszem a pávakék kalapdobozba.
Ezek nem szerelmes levelek a szó legszorosabb értelmében. Akkor íródnak, amikor már nem akarok többé szerelmes lenni. Búcsúlevelek. Mert miután megírtam őket, nem emészt többé a mindent felemésztő szerelem. Onnantól fogva úgy tudom megenni reggel a gabonapelyhet, hogy közben nem azon jár az eszem, vajon ő is banánnal szereti-e a Cheeriost. Úgy éneklem a szerelmes dalokat, hogy már nem neki éneklem. Ha a szerelem olyan, mint a megszállottság, a leveleim olyanok, mint az ördögűzés. Megszabadítanak. Legalábbis azt kéne tenniük.


Véleményünk:
Ez az a könyv, amit sokadik olvasásra sem felejtünk el! Nálunk mindig favorit marad ez a szerelmeslevél dolog. Imádtuk olvasni és imádni fogjuk még nagyon-nagyon sokszor!
Kisiskolás korunkban mi is sok szerelmes levelet kaptunk és írtunk is. Ezeket a mai napig őrízzük a fiókunk mélyén! De ez egészen más, Lana Jean nem akkor írja a leveleket, amikor szerelmes. Ő, akkor írja amikor épp kiszeretett az akkori szerelméből. Mindenesetre képzeljétek el a szituációt, hogy egyszerre küldik ki több srácnak írt szerelmesleveleidet! Elképesztő ciki lett volna számunkra, ha a milyeink napvilágot látnak.
Ahogy a való életben, ebben a történetben is veszekednek a testvérek. A három nővér! Meg megsértődnek, aztán hamar ki is békülnek! Pont emiatt testvérek a testvèrek!
Szerintünk az emberek olyan "jóízüt" nem is tudnak mással veszekedni mint a tulajdon testvérükkel! Ezt tapasztalatból mondjuk! De ezek ellenére nagyon is szeretik egymást.
Ezzel nincsenek is másképp a főszereplők, Margot, Lara Jean és Kitty. Bármit megtennènek egymásért!
Az elképesztő poénokon nem futhatunk át! Nagyon sokat nevettünk ezen a könyvön!
A család félig koreiai, amely ritka nagyon a young adult témában. Tetszett, ahogyan Lara Jean küzd a származásával - csak félig koreai, és pont a koreai édesanyját veszítette el, aki megtaníthatta volna neki, milyen a gyökereit ápolni és a hagyományokat képviselni. Az édesapjuk mindent megtesz, hogy az anyjuk helyett is segítsen nekik ebben! IMÁDJUK!
Szívet melengetően imádnivaló történet.    

Ajánljuk Mindenkinek!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...