2017. július 20., csütörtök

Cassandra Clare – A Végzet Ereklyéi – Csontváros (Ajánló, értékelés)

Cassandra Clare – A Végzet Ereklyéi – CsontvárosFülszöveg:

Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán? Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék…


Véleményünk:

Amikor neki álltunk a Csontváros olvasásának, már a csapból ez folyt. Ráadásul már az első film is porondon volt.
Cassandra Clare anno HP fanficek írásával kezdte, amik nagyon kedveltek voltak a fantasy rajongók körében.A könyvben az a legjobb, hogy remekül van megfogalmazva, ezáltal nagyon olvastatja magát. Egyszóval könnyed! Hipp-hopp eljutunk a végére. Hogy őszinték legyünk nem szenved hiányt az izgalmakból, és az olvasás haladtával csak úgy pörögnek az események.
Ezek mellett az is nagyon szuper benne, hogy Clare a főszereplő eltalálja a fiatalok/ tinik szövegét, hangját, stílusát.
A Csontváros is egy olyan történet, ahol egy lány felfedez egy ismeretlen világot. Ezt a szülei nélkül kell megtennie, úgy hogy az idegen helyen ismeretlen lényekkel találkozik. Vannak: vámpírok, vérfarkasok, árnyvadászok... stb. Ha mindez nem elég, egy szerelmi háromszögbe is keveredik.
A könyv főhősnője Clary, akiről kiderül, hogy szintén Árnyvadász, amikor egy éjszakai bárban olyat lát, amit mások nem, mégpedig, ahogy három Árnyvadász kivégez egy démont. Az Árnyvadászok is meglepődnek azon, hogy a lány képes őket látni. Itt indul be a történet, Clary anyját elrabolják és mialatt Clary mindvégig tiltakozik a természetfeletti dolgok ellen, kiderül, hogy sokkal több köze van a megmagyarázhatatlanhoz, mint ahogy azt gondolná.
Beszéljünk a három árnyvadászról, akivel találkozik.
Jace: A tipikus szőke szépfiú, aki nagyképű és bunkó modorral teremtett meg az írónő. Nagyon nem szerettük eleinte, ezért fel is bosszantott, hogy Clary rögtön bele is habarodik.
Alec: Nem sok szerepet kapott az első részben, de tudjuk, hogy lesz szerepe bőven a folytatásban.
Izzy: Alec lánytestvére, igazi belevaló csajszi, aki amilyen tökös leányzó, olyannyira gyönyörű.
És ott van nekünk Clary legjobb barátja Simon is.
Nagyon szerettünk olvasni Simon poénjait. Eszeveszettül vágyik Clary figyelmére, amit a lány inkább Jace felé irányít.
Van itt minden: vámpírok, vérfarkasok, warlockok, tündérek, démonok és miegymás.

Összességében nagyon szerettünk a történetet. A karakterek jópofák és hitelesek. A rúnák pedig nagyon jól ellettek találva.

Ajánljuk mindenkinek!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...