2017. június 30., péntek

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete (Ajánló, értékelés)

W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete


Fülszöveg:
Minden kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.
Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.
Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.
Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.
A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének.


Véleményünk:
Nagyon sok kutyás könyvet olvastunk már, mindezt talán azért, mert nagyon szeretjük az állatokat! Vagyis biztosan emiatt!
Nekünk is van csivava, palotapincsi és egy labrador.
Aztán kijött az Egy kutya négy élete film előzetese, és totális volt a szerelem! Nem volt kérdés, el kell olvasnunk a könyvet!
A történet borzalmasan érdekes, a reinkarnáció is, és ezt mind egybevetve azzal, hogy ezt egy kutya szemszögéből olvashatjuk: Lehengerlő élmény! Újra és újra új életet kezdhet, azért, hogy a végén szétbőgjük a meghatottságtól a szemünket!
Nehéz nem spoiler mentesen írni véleményt erről a könyvről, ezért próbálunk rátérni pár fontos momentumra, ami jellemzi a történetet!

Barátság:
A történet gyönyörűen mutatja be, hogy a kutyák tényleg az emberek legjobb barátai. Szokták mondani, hogy ha bezárnád valamelyik családtagod, az autód csomagtartójába és egy óra múlva kiengednéd, mi lenne a reakciója? Nem kérdés!
Gondolj bele, mi lenne ha ugyanezt a kutyáddal tennéd meg? A választ, erre is tudja mindenki!

Hűség:
A hűséget nem veheted meg, nem birtokolhatod, nem erőltetheted. A kiváltója a szeretet és tisztelet! A kutyák pedig szeretnek és tisztelnek minket!
Sors: Minden vég után következik egy új kezdet! És a sors szót, azért hagytuk a legvégére, mert itt szóba jön a hűség és a barátság is! Reméljük értitek, hogy mire akarunk rávezetni titeket!
Nem csak egy történetet mutat be az író a kutya szemszögéből, hanem teljesen más világba és nézőpontba emel minket! Humoros, de még is mélyen megindító történet, amit nem lehet nem imádni!
Kutyások! Mindenképpen el kell olvasnotok! Persze nem kutyásoknak is ajánljuk, hiszen egy másik világba fog titeket repíteni!

                        Ajánljuk nagyon!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...