2017. június 12., hétfő

Shannon Hale: Austenland - Vakáció Mr.Daryval (Ajánló, értékelés)

Shannon Hale: Austenland - Vakáció Mr.Daryval (Ajánló, értékelés)Fülszöveg:

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.
Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, vakációt egy angliai üdülőhelyre amelyet Austen mániás nőknek találtak ki, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.
Vajon ez az alámerülés, egy a hamis austeni világban tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról ezt a megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?
Ez a történet magával ragadó, elbűvölő, és csupa empátia. Autentikus könyvével Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

Véleményünk:
Az Austenlandben minden álmunk valóra válik, MINDEN. Egyszerűen az a helyzet, hogy annyira beleéljük magunkat a történetbe, hogy teljesen magába szippant és elhisszük, hogy ez velünk is bármikor megtörténhet, Mr. Darcy jelenlétében.
Jane Hayes èli minden napjait , telis-tele normális gondokkal . Sok csalódás èrte már ezèrt szinglikènt èlo tovább napjait.
Abba a bizonyos Büszkesèg ès balítèletbe menekül, de persze ezt semmi pènzèrt nem vallaná be sem magának sem környezetènek.
A filmes adaptációban sokkal fanatikusabbnak mutatják be mint ahogyan levan írva .
Mert hát ugye, nem varrata magára Mr.Darcy nevèt ès még csak vèletlenül sem elvakult ès nincs ember nagyságú bábúja.

Nekiveselkedik ebbe a teljes mértékben új életbe csak, hogy megszabaduljon az Austen-kórtól, persze az érzéseknek nem lehet parancsolni a szerelem még mindig jelen van a gondolataiba és a vágyaiba.
A személyazonossága is megváltozik, megtanul táncolni, ezüst evőeszközökkel étkezik és a ruházata is teljes mértékben megváltozik. Viszont a megszokott dolgokat nem lehet ilyen könnyen a feledés homályába kergetni, ezért több férfival is románcba kezd.
Ahogy Jane-el átéljük ezt a furcsa álmot, ráeszmèlünk szèpen sorjában arra, hogy akármerre vagyunk vagy járunk, az élet ott is ugyanaz az élet. 

Szint úgy van ott is hazugság, csalás, csalódás és a szerelem sem megy egyről a kettőre.
Hiába hat a világ olyan romantikusnak, vannak benne egyaránt hibák is.
Nagyon imádtuka könyvben azt , hogy nem kevés benne a malícia és azt is, hogy elképesztően humoros.

Minden Jane Austen rajongónak ajánljuk!Csodálatos, csodálatos vágyálom ez a könyv!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...