2017. június 24., szombat

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? (Ajánló, értékelés)

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?


Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?


Véleményünk:
Előjáróban annyit, hogy nagyon szeretjük On Sai könyveit, humorát, fantázia világát és baromi jó stílusát. Mindig valami eszméletlen világba repít minket. Ideje volt már, ennek az értékelésnek. Kezdjük is az elején.
Mia Anne-nek egèszen furcsa álmai vannak, egy igazán fantáziadús világgal, ami telis-tele van lovagokkal, varázslókkal és persze maga is tud varázsolni.
Mi olvasók tudjuk, hogy ez egy valós világ, Mia Anne viszont szentül hiszi, hogy ez csak egy álom. Valljuk be ez azèrt igazán viccesre sikeredett, aztán ő is rádöbben, hogy hűhh ez tényleg megtörténik! 


Az álomvilágban találkozik Kószával, aki egy fiatal lovag. Épp első kűldetését teljesíti, amikor a lány megmenti a haláltól. Imádjuk Kósza karakterét, kirartó, az elveihez hű. Kezdő ezen a téren, de mindent megtesz, hogy ő legyen a legjobb a rangos lovagok körében is.
Főhősnönk, viszont nem igazán teszi könnyebbé Kósza dolgát. Vitatkoznak egymással, ès elèggé kacifántos ès èrdekes helyzetekbe sodorják egymást meg magukat ism
Ne felejtsük el azt sem, hogy amikor egy másik idegen világba kerülnek, akkor is sok vicces sztori kerekedik. Főleg azèrt, mert fogalmuk sincs az ottani hagyományokról vagy szokásokról.
Ennyire egyedi történetet nem mindennap olvas az ember! Mia Anne mozgássérült. Egyszerűen ZSENIÁLIS!

Mia Anne apukájáról is beszéljünk egy kicsit. Asperger-szindrómás, ami azt jelenti, hogy szociális válaszkészség, mások iránti teljes érdektelenség, zárkózottság hiányában szenved. Szóval szinte semmijen érzelmet nem mutat lányai irányában.
Hihetetlen számunkra, hogy valaki, hogy lehet egyszerre ennyire okos, miközben ilyen betegségben szenved. Tele van tudományos fogalmakkal a könyv, amitől még élvezhetőbbé válik.
Ès ne feledkezzünk meg a helyszínről sem! A törtènet, amúgy Budapesten játszódik de a fantasy világ MondoCon-ban.

A dolények, varázslók, lovagok, Mia Anne álma, Budapest, főgonosz és ááá' sorolhatnánk ezek így együtt akkorát szólnak, hogy erre csak azt lehet mondani, hogy: Tökéletes! Mégegyszer elmondjuk, soha nem olvastunk még ennyire kidolgozott fantasy világot és ennyire átgondolt bonyodalmakkal, titkokkal teli könyvet! Fantasztikus! Ezeket mind úgy írjuk, hogy nem akarunk  belemenni részletesen mert, akkor egy nagy SPOILERT kapnátok, amit nem szeretnénk! Olvassátok csak mert érdemes, higgyetek nekünk! :)


Többszöri olvasásra sem tudunk betelni vele!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...