2017. június 8., csütörtök

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók (Ajánlás , Értékelés )


Maggie Stiefvater: The Dream Thieves – Álomrablók


Fülszöveg:


A varázslat és a romantika különös keveréke. Minden rajongó erre várt!
Most, hogy Cabeswater körül életre keltek a Ley-vonalak, Ronan, Gansey, Blue és Adam
élete gyökeres fordulatot vesz. Ronan, például, egyre mélyebbre merül az álmaiban, és az álmok is egyre erőszakosabban tolakodnak be az ébrenlét óráiba. Mindeközben néhány velejéig gonosz ember ugyanazt a mozaikdarabkát keresi, amit Gansey is…

Véleményünk:


Ennyire rövid fülszöveget még soha nem olvastunk! 😀
Az első rész olvasása után, alig vártuk, hogy a kezünkben tarthassuk a Holló Fiúk második részèt az Álomrablókat.
Annyira kíváncsiak voltunk, hogy a relytèlyekre megkapjuk -e a válaszokat. De a megoldások helyett újabb és újabb rejtèjekkel kellett szembenèznünk.
Ami a nagy szívfájdalmunk, hogy nem volt benne annyi romatika, mint amennyit elvárt volna a történet, meg mi is. Mégis nagyon élveztük, több dolgot megtudhatunk Ronanről, közben pedig ő a fő okozója a rejtélyeknek. Megtudjuk, hogy milyen különleges képességgel rendelkezik , jobban megismerhetjük a családja történetét, a testvéreit, az apja halálát, és azt, hogy milyen is ő valójában.

A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. A fiúk és Blue folytatják a nyomozást, még elszántabban, mint valaha, de még sem megy olyan könnyen a dolog mint ahogy azt remélik. Nekünk úgy tünt, hogy egy kicsit néhol fel is adják a dolgot.

Imádjuk a karaktereket, a véleményünk, még mindig az, hogy mindegyikük nagyon nagyon és pontosan kidolgozott, ez sok könyvben nem vehető észre, a Hollófiúk sorozatnak viszont ez az egyik erőssége. A másik pedig az, hogy annyira jó a négy Hollófiú együtt, és a köztük lévő és őszinte kapcsolat, mindegyik egyedi karakter és reméljük a nézeteltéréseik és Adam hülyesége nem töri ketté a csapatot.

Összeségében nagyon szeretjük a sorozatot és holnap jön a harmadik részről is az értékelés!Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...