2017. június 9., péntek

Maggie Stiefvater: Blue Lily , Lily Blue - Kék liliom (Ajánló, értékelés )

Maggie Stiefvater:  Blue Lily , Lily Blue - Kék liliom 

Fülszöveg:

Az álom veszélyes műfaj, ám az ébredés talán még veszélyesebb.
Blue Sargentnek szerencséje volt. Életében először olyan barátokra lelt, akikben megbízhat, akik nem vetik ki maguk közül. A hollófiúk befogadták őt, és jóban-rosszban kitartanak mellette.
A szerencsével azonban van egy óriási baj, tudniillik forgandó. 
A barátaid elárulhatnak. 
Anyukád eltűnhet. 
A látomásaid megtéveszthetnek.
 A magabiztosságod meginoghat. 

Véleményünk : 

Szóval a harmadik kötethez érkeztünk. Amikor végeztünk az Álomrablókkal, már akkor tudtuk, hogy nagyon fog tetszeni ez a rész is, és nem is csalódtunk benne. Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de szerintünk egy filmet is megérne a sorozat. 
Az egyik ok, amiért tényleg beleszerettün az - az, ahogy a szereplők a történet előrehaladtával egyre jobb és nagyobb fejlődésen mennek keresztül. Hiszen a gonoszból sem pár oldal múlva lesz jó karakter.

De mivel egy négykötetes sorozat harmadik részéről beszélünk , mi olvasók szeretnénk választ kapni néhány rejtélyre, és hogy végre a finálé előtt álljanak össze az apró kirakós darabkáji. Szerintünk részben ez teljesül hiszen megkapjuk a választ arra, hogy Ronan apját ki ölte meg és még arra is, hogy a Föld alatt mik is lakoznak. Viszont reméltük, hogy ebben a kötetben picit közelebb kerülünk a megoldáshoz, és hogy végre érzelmi szinten is közeledik majd a végkifejlet, de hát úgy tűnik, Maggie Stiefvater valamiért huzza az agyunkat.

Annyit elárulhatunk , hogy feltűnik egy szereplő is, akinek pár dologhoz több köze van mint azt bárki sejtette volna. Emellett még a király és három másik álmodó rejtélye is jelen van. 
Maggie Stiefvater a legcsodálatosabb dolgot alkotta meg ezzel a sorozattal. Lélegzetelállító hangulattal és különlegesebbnél - különlegesebb jelenetekkel kápráztatja el az olvasókat.Két szerelmi kapocs is kialakul a történetben. Az egyik: Blue és Gansey párosa akik szeretik egymást, de az átok miatt nem csókolhatják meg egymást, mert ha ez megtörténik Gansey meghal. De az a sok apró megnyilvánulás amit tesznek egymásért és az, hogy Gansey elviszi a Camaroval, ahol csak ketten lehetnek az nagyon aranyos. Imádtuk azt a jelenetet.

Ott van a másik páros is: Adam és Ronan. Igaz, náluk annyira nem lehet észre venni a romantikus fonalat, de ott van, annyira észrevehető, hogy Ronan totál belevan esve Adam-be. Nagyon édesek.

Összességében elmondhatjuk, hogy imádtuk és a mai napig is imádjuk ezt a trilógiát. Alig várjuk, hogy olvassuk az utolsó részt is, és hogy megkapjuk mindenre a választ. 

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk !


" Királynőm , királyom 
Királyom , királynőm
Kék liliom , liliom , kék
Koronám , madaram
Kardom , kacatom
Kék lilio, , liliom , kék "Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...