2017. június 13., kedd

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve ( Silber 1.) (Értékelés, ajánló)

Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve ( Silber 1.) (Értékelés, ajánló)Fülszöveg:
Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.
Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…


Véleményünk:
Az időutazás után, most álmodhatunk Kerstin Gier jóvoltávol. Ami pont annyira izgalmas mint a Rubinvörös sorozata.
Liv eddigi èvei a költözködèsről szóltak. A szülei vállása óta, folyton folyvást utazgatnak a szülők között a húgával. Ha ez nem lenne elég, anyjuk is állandóan változtat "otthont" a munkája függvényében. Ezúttal Oxfortban talált lakást, a lányok abban az álomba rigantják magukat, hogy egy szép vidéki csendes házba tèrnek haza és vègre megtalálták a megfelő házat, anyjuk pedig a megfelelő munkát, talán végleges lesz az ott maradásuk. Ami azonban ott várja őket váratlanul èri mindkettőküket. Anyjuknak új fickója van, akihez két gyerek is tartozik, a legnagyobb sokk talán az hogy együtt kell velük járni egy magán iskolába.
Livnek nagyon furcsa álmai vannak - olyan emberekkel álmodik, akikkel előtte még soha nem találkozott, álmaiban olyan helyeken jár, ahol még sosem járt, és olyan dolgokat tud meg, amiket nem tudhatna.


Misztikus, titokzatos, félelmetes és egy kicsit középsulis.
Liv imádja a rejtélyek felkutatásár, így nem kell csodálkozni, hogy az álmában látott rejtély is a küldetésévé válik. Nehezebb a dolog, mint tervezte. Elképesztően humoros, és nagyon hamar megkedvelhető karakter.

Találhatók benne igen érdekes mellékszereplők is. Például ott van a négy fiú akiket álmából ismer, de kiderül hogy együtt jár velük a suliba is. Ráadásul az egyik a fiúk közül, Liv mostohatesója Grayson.
Grayson az elejèn egy bekèpzelt kis fráter, de aztán a törtènet előrehaladtával egyre szimpatikusabbá vállik. 
Mi imádjuk őt, hiszen lehetne ennél rosszabb is, ès sokkal bekèpzeltebb, hiszen azért valljuk be, van mire neki. Jókèpű, gazdag de még talán okos is, de vannak neki is félelmei, ettől válik emberivé és szerethetőbb karakterré.

Ott van Henry. Akit imádunk. Nagyon kedves srác és vicces. A titkok körülötte is keringnek, szóval nagyon izgalmas.
Livvel való közös álmaikat nagyon szerettük.

A  dadus: Lottie, aki Liv és Mia pótanyukája. Nem is lenne már rá szükségük, de családtag. Itt van egy kis románc is a sztoriban.

Ja, a  mostohatesóról, Grayson ikertestvéréről, Florenceról se feledjezzünk meg. Fuhh de utáltuk, undorító egy személyiség.

Aztán van még egy szereplő aki TÉNYLEG rendesen beleszól a cselekmènyek kimenetelèbe.
Jelen van ugye az álomrelytèj, és egy másik kicsit emberibb ám annál fontosabb kèrdőjel a törtènetben: Egy Secrecy nevű valaki van a suliban ès ő tőle indulnak a pletykák.
Nagyon izgalmas misztikus könyv hétköznapisággal megfűszerezve. 

Álmodjatok ti is Kerstin Gierrel!
Ajánljuk mindenkinek!


Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...