2017. június 15., csütörtök

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha (Ajánló, értékelés)

Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha (Ajánló, értékelés)


Fülszöveg:
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!
Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.
Ma délelőtt óta vadidegenek.
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.
Ne habozz! Imádni fogod.


Véleményünk:
A kérdés a következő? What?
Te atyaságosisten' hűh! Életünk legszebb borítójával rendelkező és legizgalmasabb belső tulajdnsággal rendelkező könyv! De tényleg! "Soha de soha" nem olvastunk ehhez hasonlót, de még hozzá kicsit is hasonlító könyvet sem!
Mi sem tudunk semmit ès a szereplők sem tudnak semmit.
Vagyis pontosítunk ...a hètköznapi dolgokat, mint pèldául a sztárok nevèt vagy az autó márkákat ismerik. Ez nagyon abszúrd!

Lènyegtelen, mert eltörpül ezek mellett az önismeretük.
Semmit sem tudnak a múltjukról és azt sem tudják, hogy kik veszik körül őket.
Idő kellett nekik hogy megtalálják az egyetlen közös pontot, vagyis: egymást. Csak az az egyetlen dolog ami tuti biztos, hogy mindketten ugyanabban a helyzetben vannak.
Ez, hogy a szereplők és még mi sem tudunk semmit, rettentő izgalmas tudott lenni. Folyamatosan izgulunk a két főszereplővel, és ők is izgulnak és minden apró kis jelre felkapjuk a fekünket, hogy hűh most valami lesz, erre megint kapunk egy újabb rejtélyt.Egy igazi nyomkövetés az egész, és még a legnagyobb rejtélyből sem tudjuk kikövetkeztetni, hogy mi lesz azután.
El ne feledkezzünk a főszereplőkről sem, az amnèziás Charlie-ról ès Silas-ról, akik nem tudnak semmiről semmit. Mint, ahogyan mi sem.

Van bennük a règi ènjükből, mègis más a szemèlyeisègük ès kívülről nèzik az èletüket. A főszereplőket nagyon lehet szeretni, sok aranyos dolguk van de bármennyire is kíváncsiak a múltra bennük van a fèlsz, hogy nehogy egyben hulljon rájuk az a sok kaki.
A múlt és a jelen kapcsolódnak. Miért és hogyan? Ez a kérdés! Nagyon lassan és izgalmasan kiderül sokminden, de NEM minden.

Őszintén ebben a kötetben semmire nem kaptunk válaszokat. Utáltuk azt olvasni a végén, hogy "Folytatás következik..." Ezt nagyon gonosz húzásnak tartottuk. Arra sem kapunk választ, hogy milyen okból vesztették el az emlékezetület. Varázslat van a háttérben? Betegség? Tudomány? Vagy mi?Még ezt sem tudjuk.
Soha de soha ennyire furcsa könyv nem akadt a kezünkbe! Imádtuk! Nagyon!

Kezünkben tartjuk a folytatást!
Holnap hozzuk az értékelést róla!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...