2017. május 27., szombat

Okváth Anna-Más állapotok (Értékelés;ajánló)

Okváth Anna-Más állapotok (Értékelés;ajánló)
Fülszöveg:
Egyedül nem megy?
Mit teszel, ha egy nap szembesülsz a benned ketyegő biológiai vekker sürgetésével, ám reménytelenül szingli vagy?
Léna önálló fiatal nő, családi állapota: független, és ezt nem is hajlandó feladni.
Ám vágyik arra, hogy anya legyen.
Tervéhez a véletlen egy apát is a rendelkezésére bocsát – Iványi professzort, régi, rettegett egyetemi tanárát, aki feleségével gyermektelenül él. Megállapodásuk világos: semmi gyengéd érzelem, semmi személyes. Az érintkezés egyetlen célja a kívánt terhesség.
Vajon mihez kezdenek, ha meglepő, más állapotokban találják magukat?
Mennyit ér a becsület, az adott szó? Hol ér véget az értelem, és hol kezdődik az érzelem?


Véleményünk:
Rögeszmésen imádjuk a tanár-diák kapcsolatokat. A könyvre is így bukkantunk rá, a fülszöveg pedig teljesen beindította bennünk a könyv olvasása iránti vágyat.
Ez a könyv pedig az első sortól az utolsóig kidolgozott és különleges.


Beszéljünk az elejéről: egy antikvárium egy esős napon. Az antikvárium pedig az a hely, ahol a főhősünk dolgozik és persze az egyetemi professzorának is a kedvenc helye. Iván ( a professzor) vagyis nevezzünk nevén: Rettegett Iván gyereket szeretne (ami egy kihallgatott beszélgetésből kiderül), de sajnos felesége nem igazán van oda a babaprojektért.
Léna is ugyanígy érez, ezért meg is van a tökéletes "apucit", vagyis spermadonor. Tökéletes? Jóképű, inteligens.... aki álandóan némabús

A professzor teljes őrültségnek tartja az ötletet, viszont még is belevág a "dolog" közepébe. Szó szerint! :D Semmi érzelem, csak szex. Iván gyereket szeretne, a feleségét viszont szereti. Léna is babát szeretne és így meg is van a megoldás, a bohókás csajszi és a komor professzor beindítja a babaprojektet.
Áhh, ezek a kínos jelenetek amikbe kerülnek a cél érdekében.. imádjuk!
Először a tanár-diák viszony utánna pedig egyre és egyre mélyebb érzelmek törnek ki a felszínre. Barátság aztán annál is több.. Az írónő, ahogyan ezt levezette nekünk az valami eszméletlen. Semmi nyáladzás de mégis..tökéletes. Kidolgozott és humoros.

A történet, TÖKÉLETES.
A befejezés,TÖKÉLETES.


Kell ennél több?  Egy igazán letehetetlen regény amit csak imádni lehet: Okváth Annával együtt. ❤

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...