2017. május 24., szerda

Marie-Aude Murail: Tartós hullám (Értékelés, ajánló)

Marie-Aude Murail: Tartós hullám (Értékelés, ajánló)Fülszöveg:
Louis tétován téblábol az életben, halálosan unja magát az iskolában. És akkor még itt van ez a kötelező gyakorlat is…
Fogalma sincs, hová menjen, de végső soron, tökmindegy, csak essen túl rajta, minél hamarabb.
Jobb ötlet híján Jómami beprotezsálja a fodrászához, végtére is a gyakornok majdnem ugyanaz, mint a tanuló. Így csöppen Louis a Maité Fodrászatba, és az illatos-párás légkörben egy új világ nyílik meg előtte.
Most már tudja, hol a helye, mi az ő útja. Ő igen, de mit szól mindehhez az iskola (amit egyre nagyobb ívben kerül) és a család, mindenekelőtt apja, a neves sebészorvos?
Egy fiúról, aki álmodni mert.


Véleményünk:
Marie-Aude Murail maga a csoda!  Egy kedves történet aminek fontos üzenete van, mégpedigb az, hogy élet értelmét keresni időpocsékolás, az életet élni kell. Volt itt minden ami a mindennapokban előfordul, homoszexualitás, iskola kerülés, zaklatás, szerelem és minden.. szó szerint.  Az írónő felkelti az olvasó figyelmét és tanít ezzel. A fő téma természetesen az volt, hogy: Váltsd valóra az álmaidat!

Louis, a tizennégy éves fiú aki nem igazán tud eleget tenni az édesapja elvárásainak, ő azonban a fiának "tisztességes" munkát képzel el, viszont a fiú ezt nem nagyon díjazza. Ez az apa-fiú kapcsolat nagyon viharos, mert Louis fodrász szeretne lenni, amiért a végsőkig harcol.
Imádtunk a karakterét félénken cuki és mégis céltudatos és kötelességtudó, amiért az apját magára is haragítja. Ilyen idősen sok fiatal nem tudja még, hogy mi szeretne lenni, ő viszont nagyon is biztos a dolgában és tudja, hogy miben jó. Szerettük, hogy nem adta fel ... Büszkék vagyunk rá! :D
Azt a kis szerelmi vonalat is imádtuk a történetben, olyan gyönyörűen és kedvesen volt megírva.
Úgy megzabáltunk volna őket, ártatlan mégis oly szép! 

A vége pedig, tökéletes lezárás. Minden a helyére kerül!
Marie-Aude Murail az az író aki a  szívmelengető történetet, bájos humorával fűszerezi. Minden korosztálynak ajánlott , hiszen a könyveiből csak tanúlni lehet. Igazán tanúlságosak.

Köszönjük, hogy olvashattuk!


Kedvenc idézetek:
"Louis hasra vágta magát az ágyán. Néma zokogas rázta a hátát. Legszívesebben magához ölelte volna a kishúgát. De csak a párnáját tudta."
"– Csak azok nem csinálnak ostobaságot, akik nem csinálnak semmit – teremtette le madame Maité."
69. oldal

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...