2017. május 2., kedd

Kedvenc magyar íróink! Böszörményi Gyula (9.rész)

Úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a hazai kedvenc íróinkat és leírunk róluk mindent amit tudni lehet! Minden nap írunk nektek valakiről. Igéretünkhöz híven ma két íróról írunk, mert kimaradt a tegnapi bejegyzés. És nemmás lesz a mai második kedvenc, mint Böszörményi Gyula!

                   ♡Böszörményi Gyula♡

Teljes név: Böszörményi Gyula

Nem: Férfi

Honlap: http://www.alomfogo.hu/

Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Böszörményi_Gyula

Facebook:

Böszörményi Gyula (korábban Robin Mash írói álnév alatt is ismert.
Miskolc 1964 . július 23. –) magyar író, újságíró. A Gergő-sorozat írója. Ifjúsági, sci-fi és fantasy regényeket, novellákat ír, amelyekben különleges mitológiai , népmesei elemeket használ fel. Esszékötetei is ismertek, valamint színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.

A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett országosan ismert 2002 -ben. A Gergő-sorozat második kötete (Gergő és a bűbájketrec)
2003 -ban Magyarországon az év sikerkönyve lett. Ugyanebben az évben a Gergő-regények megkapták az IBBY-díjat az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, és a Körtemuzsika-díjat is. A szerzőt 2007 -ben
József Attila-díjjal és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének különdíjával tüntették ki.

Véleményünk:
Nem szerettük soha a történelmi regényeket, de Böszörményi Gyula megmutatta nekünk, hogy ez a világ is gyönyörű lehet! Végtelenül hálásak vagyunk minden megírt könyvéért. Csodálatosan használja a magyar szavakat és ez még kellemesebbé és kedvesebbé teszi az olvasás élményét! A hangulat mesébevaló és annyira olvasványos, hogy szinte ettük a szavait! Aki egyszer megismeri a könyveit az soha nem szabadul a lapjai közül és ezt élvezni fogja!

Kedvenc idézetek:

"– Hányszor kértem már, Mili, hogy ne kóricáljon folyton szanaszét? Mégis mit gondol, meddig bírom erővel, hogy furton fúrt megmentsem magát?
– Amíg figyel rám és megteszi – feleltem csendesen –, nincs félnivalóm, Richárd. Azután pedig… Hát kit érdekel, hogy mi lesz azután?"
663. oldal, 31. A leszámolás

"– Nem huszár – helyesbített Karlinka. – Gyalogos katona. Utász.
– Dehogy utállak, csak éppeg nem értem, mér’ vagy hozzá ilyen kegyetlen."
370. oldal, 17. Váratlan találkozás

„Gyengébbik nem? Jaj, papuska, miért is kaptam tőled olyan kifogástalan nevelést? Ha csak egyetlen pillanatra is megfeledkezhetnék róla, hogy úrilány vagyok, aki soha, semmilyen körülmények között nem pofoz és nem rúg bokán öntelt ifjú bárókat, hát én úgy, de úgy megmutatnám ennek a hólyagnak…”
83. oldal, 3. Szoknyák, nadrágok, bűnök

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...