2017. május 2., kedd

Kedvenc magyar íróink! Andrew Lucas McIlroy (8 .rész)

Úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a hazai kedvenc íróinkat és leírunk róluk mindent amit tudni lehet! Minden nap írunk nektek valakiről.Tegnap kimararadt, ezért ma két íróról is írunk. Az első aki következik az Andrew Lucas McIlroy.

               ♡Andrew Lucas McIlroy♡

Facebook: https://www.facebook.com/AndrewLucasMcIlroy/

2014 Decemberében jelent meg az I. Aranymosás Irodalmi Pályázaton győzelmet arató Andrew Lucas McIlroy második regénye, az Árnyból az angyal. A történet egy különös, alternatív világba kalauzol minket, ahol Amerikát sosem fedezték fel, Európát pedig a Vatikán tartja uralma alatt, elnyomva ezzel a mágikus lényeket és az embereket egyaránt.Jelenleg a következő könyvén dolgozik.

Vélemény:

Andrew megalkotta a felnőtt mesét! Amikor a kezünkbe került az Árnyból az angyal, felülmúlta minden elképzelésünket! Elkezdődik a történet egy általános testvérpár szokásos napjával egy általános világban és nem mindennapi kalandokat él át az olvasó a szereplőkkel. Az író nagyon ötletesen keverte az északi mitológiát a fantasy művek szereplőgárdájával és a fanatizmussal. Változatos lények, változatos helyek, elképzelhetetlen kigondolással. Álmunkban sem találhatnánk ki ezt az új világot! Neki sikerült! Egy igazi remekmű és elemljük az író előtt a nemlétező kalapunkat, azért mert egy igazán más álomvilágba vezette gondalatainkat! Imádjuk! ♥

Kedvenc idézetek:

"Két életem volt, mindkettőhöz egy-egy lélek. Jól tudtam, mi zajlik ebben a világban, ott voltam a kezdeteknél és a folytatásnál. Az, aki hallgat és néz, éppoly bűnös, mint aki cselekszik."
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal

"– Engem nem érdekel már ez az egész! – harsogta Quentin. – Lehet, hogy olyan tüdőgyulladást kaptam, hogy két nap múlva meghalok! A golyóim is megfáztak, szegények! Érzem! Talán már gyerekeim sem lehetnek!
– A vilák begbenekült… – motyogta a lány, de legalább egy aprócska mosoly is felkúszott az arcára."
400. oldal
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal

"– Ő a Fókusz.
– Fókusz? Minek a fókusza?
– Milyen hókuszpókusz? – rikkantotta közbe Quentin."
418. oldal
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...