2017. május 27., szombat

Cover Reveal - Matthew Quick: Boy 21 (Értékelés ; ajánló)

Cover Reveal - Matthew Quick: Boy 21 (Értékelés ; ajánló)


Fülszöveg:
Finley élete sosem volt könnyű. Két dolog azonban mindig tartotta benne a lelket: a kosárlabda és a barátnője. Aztán megérkezik az életébe egy harmadik dolog: Russ. Egy finoman szólva is furcsa fiú, aki azt állítja, a világűrből érkezett, és bár az ország egyik legjobb ifi kosarasa, a világért sem volna hajlandó pályára lépni. Finley mindenkinél jobban megérti Russ-t, segítene is rajta, de van egy bökkenő: Russ minél jobban lesz, Finley annál rosszabbul. A két fiú mégis összebarátkozik, és ennek egészen váratlan következményei lesznek…
Matthew Quick új regénye egy szótlan fiú nagyon is beszédes elméjébe vezet minket, ahol elgondolkodtató és szórakoztató gondolatok keverednek tragikus és humoros emlékekkel.


Véleményünk:
Ez a könyv minden elképzelésünket túlszárnyalta a könyvvilágba!
A történet maga a szerelem, a barátság, az ÉLET. 

Finley a történetét meséli el, az életében a legfontosabb a kosárlabda. A külvilág egy szótlan fiút lát, mi viszont "beleláthatunk" a gondolataiba, ami annyira emberi, őszinte, olykor felkavaró és humoros. Van egy barátnője akit Erin-nek hívnak, aki ugyanolyan áldozatos mint szerelme.
Egy este meglátogatja az eddzője, és különös történetet mesél egy fiúról, aki a városba költözött , de egy korábbi trauma miatt nagyon furcsán viselkedik. Szerinte újra kosaraznia kellene, hogy kikecmeregjen ebből a dologból, mert egyébként egy kitűnő játékos a srác. 

Boy21 tényleg fura, de Finley nagyon jó barátja lesz.
A fiú állapota javul és apró lépésekben újra játszani kezd, még a nevét is elárulja. Finley-t sokkolja az igazság, Russ jobb nála, és ha a csapatban is játszani kezd, ki fogja őt golyózni a kezdő pozícióból és ráadásul a 21-es mezt is megkapja, ami eddig az övé volt.
A srácnak tönteni kell, hogy mi a fontosabb, a barátja vagy a karierje. Különleges könyvet alkotott az író, csodás karakterfejlődéssel. 

A döntések a szereplők mind egytől-eggyig tökéletesek.
Ja, és a Harry Potter világ is jópofa benne!
Mesevilág érzés!

Köszönjük az élményt!
Ajánljuk mindenkinek!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...