2017. május 28., vasárnap

A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe (Értékelés ; ajánló)

A. Meredith Walters: Find You in the Dark – Utánad a sötétbe (Értékelés ; ajánló)


Fülszöveg:
„Valami tényleg gyönyörű volt köztünk néhány boldog hónapon át. Valami őrülten szép. Vagy csak simán őrült.”
Maggie Young átlagos lány volt. Átlagos barátokkal, átlagos szülőkkel, átlagos eredményekkel… átlagos élettel.
Aztán jött A Fiú.
Clayton Reed a múltja elől menekült, olyan démonokkal a nyomában, amelyek bármikor leteríthették volna. Soha nem hitte, hogy esélye lehet a boldogságra.
Aztán jött A Lány.
Maggie abban hitt, hogy a szerelmük mindent túlél. Clay abban, hogy csak a lány kell, és zavaros életének rendje helyreáll. Hogy együtt lesznek, ketten a világ ellen. De a sötétség mindig ott ólálkodik a közelben.
Néha az igaz szerelem legnagyobb gátját saját magadban kell keresned.
A New York Times-sikerlistás írónő, A. Meredith Walters érzelmes, szívszorító történetet mesél az első szerelem mindent felemésztő hatalmáról.


Véleményünk:
Amikor egy kapcsolat rosszul működik, sosem lehet csak az egyik felet hibáztatni... ez így van ebben a könyvben is.
Igazán kedvesen kezdődik a történet. Annyira édes, szerelem, strand, fagyi.Sajnos nem minden tart örökké.
Clay a főszereplőnk mentális zavarokkal küzd, ami eléggé durva. Valamikor boldog energikus, máskor pedig őrült és depressziós.Ez nevezik bipoláris zavarnak. Szedi a gyógyszereit: viszont nagyon fáradékony tőle.

Maggie és Clay mindezek ellenére nagyon szeretik egymást. Clay, Maggie szívdobbanása. A fiú számára pedig Maggie a megmentő, érte érdemes élnie.
Clay viselkedése teljesen kiborul, rászáll Maggie-re és többé nem szedi a gyógyszereit. Ahogy olvastuk segíteni akarunk nekik és ők is egymásnak, viszont a dolog kezd durvább lenni, segíségre van szükségük. Mert ez  kapcsolat a mélybe fog kerülni. Próbálják maguk megoldani a helyzetet, de ezt mindenki tudja, hogy nem fog összejönni. Clay nagyon beteg és ahol éri ott bántja a lányt. Hol van az a pont, amikor azt mondhatjuk, hogy ennyi elég volt belőled? Csodálatos, hogy az írónő ezt leírja nekünk. És úgy érezzük, hogy rajtunk áll a döntés. Véget vetünk ennek, de nem mindegy, hogy milyen módszerrel : Cserben hagyjuk a szerelmünket? Vagy szembe nézünk vele és segítünk?

Drog, alkohol, öngyílkossági kisérletek hada csak, hogy ne érezze a fájdalmat. Mire a lány rájön, hogy nem tudja megmenteni átlépnek minden határt. A függővég kikészített minket. Ennek ellenére, fontos témával foglalkozik és hatalmas gratuláció az írónőnek, hogy ezzel így mert foglalkozni.
Clay és Maggie megjárták a poklot is, de megérte. Egy csodaszép szerelemnek lehettünk a részesei.


Ajánljuk, minden molynak aki szereti az Ya regényeket! :)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...