2017. április 15., szombat

Tabitha SuzumaForbidden – Kimondhatatlan [értéklés]

Tabitha SuzumaForbidden – Kimondhatatlan [értéklés]Néha úgy érezzük, hogy jó dolog egy kicsit feszegetni a korlátainkat, és valami más műfajú könyvet is olvasni, mint amit általában szoktunk.

Teljes félelemmel áltunk neki ennek a könyvnek az olvasásához. Hogy miért? Ez a regény olyan témákat feszeget, ami már a tabunál is tabubb. Erről még akkor sem beszél az ember, amikor egy baráti társaságban  a "tiltott" dolgok kerülnek előtérbe. Ez a téma nem más, mint a vérfertőzés, egészen pontosan a testvérszerelem. 

Teljes mértékben azoknak ajánljuk a könyvet akik elég erősek lelkileg, mert szétszakítja a lelked!
Na, de kezdjük is az elején!

Fülszöveg:
A szerelem nem ismer határokat…
Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.
Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek.
Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható…

Véleményünk:
Mint említettük az elején nagyon féltünk, hogy hogy fogunk viszonyulni Maya és Lochan kapcsolatához, de mint kiderült, ez volt a legkevesebb, ami miatt aggódnunk kellett. Gondoljuk mindenki ismeri Cassandra Clare A végzet ereklyéi sorozatát. Ugye nagyon ritkán szurkolunk annyira szerelmespárnak, mint annak a párosnak, akiket több részen keresztül testvéreknek hisznek? Őszintén, cáfoljátok meg ha nem így van!? 

Olvastuk és olvastuk ezt a bensőséges és szenvedélyes "kapcsolatot", hírtelen pedig feledésbe merült, hogy ők ketten tényleg testvérek. Az esetek nagy részében váratlanul éri a dolog az olvasót a cselekményekkel kapcsolatban.
Még most is lesokkol a tény, így olvasás után, hogy nem undorral gondolunk vissza erre a bizar kapcsolatra, hanem boldogsággal. Hiszen hány ilyen szerelmet lát vagy olvas az ember? A szintiszta szerelem amit Maya és Lochan érez egymás íránt.
Mi is szerelmesek vagyunk az életben. De ez a könyv.. valami elképesztő érzéseket váltott ki belőlünk. Olyan természetesnek tűnt és hihetőnek.

A tőrténetben Lochan és Maya a szülők. Rákényszerűlnek, hogy testvéreiket közösen neveljék, mivel az anyjuk alkoholista. Az élet ennyire bizar, hogy egy ekkora tramuma annyira összehozza őket, hogy szerelembe esnek. És ez tényleg akkora hihetetlen dolog?
A legszomorúbb a történetben pedig nem csak a testvérszerelem. Hanem az egész helyzet ami miatt ez történt. Felfogják tetteik súlyát mert nem hülyék.
Mindenkinek ajánljuk! Olvassátok el, mert teljes átértékelésre kerül benned MINDEN, minden amit eddig láttál vagy gondoltál. És ezzel nem azt mondjuk, hogy ez helyes dolog.

Hogy miért olvasd el? 
Azért mert a világ legeslegeslegnagyobb' tiltott témájáról szól és mégis annyira gyönyörűen és mégis annyira bűnösen. Imádjuk az írónőt, hogy nem arra törekedett, hogy azt éreztette velünk, hogy a BŰNbeesésen rágódjunk olvasás közben. Nem a tragikus szerelem a fő szempont hanem az, hogy ez miért is tört felszínre! Ezért lett annyira szimpatikus. Előre felkészítünk, ez a regény fájdalmat fog okozni, sírni fogsz. Az tuti, hogy nem lehet érzelem nélkül végigcsinálni. Megrendítő volt ez a könyv és igazán elgondolkodtató témákat feszegetett.


Kedvenc idézetek:
"Az érzelmekre nem vonatkoznak a törvények, a tiltások. Senki sem szólhat bele, milyen mélyen és szenvedélyesen szeretjük egymást. Értsd meg, Maya, ezt senki sem veheti el tőlünk!"
237. oldal
"
Mikor adod fel a küzdelmet, mikor döntesz úgy, hogy ami sok, az sok? Erre csak egy válasz lehetséges. Soha."
374. oldal

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...