2017. április 12., szerda

Nicola Yoon-Minden, minden [értékelés]

Nicola Yoon-Minden, minden [értékelés]Fülszöveg:
Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Véleményünk:

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye.
David Yoon író és designer. Feleségével, Nicola Yoonnal Los Angelesben, Kaliforniában él. Történetekről beszélgetnek, és felolvasnak hároméves lányuknak, Pennynek. David illusztrálta a Minden, mindent.


Az egész történet nagyon egyedi. Az illusztáriciók pedig megvarázsolják az olvasás élményét. Annyira gyönyörű a szerelem, amelyet Madeline és Olly átél.
Nem egy tipkus YA sztorit olvashattunk, de azért valjuk be tele van klisékkel. Beleéltük magunkat és teljes érzelmi vasútba keveredtünk a szereplőkkel együtt. Fantasztus, szomorú és félelmetes is egyben. 


A végkifejlet pedig álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz. (irónia) De aztán, összeraktuk a képet, azért volt ott nem egy nem kettő árulkodó történés. Pont úgy lett vége ,ahogyan szerettünk volna. 


Folytatást akarunk! 


Meg persze a filmet végre! 
És annak a csodálatos borítóját!

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...