2017. április 28., péntek

Kedvenc magyar íróink! Leiner Laura (6.rész)

Kedvenc magyar íróink! 

Úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a hazai kedvenc íróinkat és leírunk róluk mindent amit tudni lehet! Minden nap írunk nektek valakiről. Ma Leiner Laura következik!

♡Leiner Laura♡Életrajz:
Első regényét 18 éves korában írta Remek! címmel, ezt 2005-ben publikálta. Első kötetei az Universal Hungary Lap- és Könyvkiadónál jelentek meg. Az első komoly sikert A Szent Johanna Gimi című ifjúsági naplóregény-sorozata hozta meg számára, amelynek az első kötetét 2010-ben a Ciceró könyvstúdió hozta forgalomba. Laura az "SzJG" (Szent Johanna Gimi) könyvsorozattal számos nevezést kapott a sikerlistákra és könyvei előkelő helyezést értek el. Kedvenc írói, Hunter S. Thompson ,Douglas Adams , Rejtő Jenő, John Ronald Reuel Tolkien .

Az első kötetet a Könyvfesztiválra adták ki, 2010-ben. A Libri Aranykönyvek között 2011-ben két könyvével 2010-ben pedig egy könyvével került be a gyermekeknek író magyar szerzők első tíz helyezettje közé, a Bookline 2012. márciusi sikerlistájának első helyezettje.
Könyvei a célcsoport korosztályának a szemszögéből íródtak. Történetvezetése és hangneme mentes a túlzottan drámai, szürreális, avagy erőltetetten laza elemektől, párbeszédei életszerűek, a cselekmény aprólékosan kidolgozott. A több ezer Facebook „barátot” számláló sorozat mára már valóságos kultusszá nőtte ki magát. A sorozatot körülvevő virtuális világ áthidalja az egyes kötetek megjelenése közti időt.

Véleményünk:
Senkinek nincs ennyire jó humora mint Leiner Laurának. Annyira fiatalos és egyedi, hogy az valami hihetetlen. Komolyan, hogyan lehet valakinek ennyire jó poénjai? A SZJG sorozaton nőttünk fel és 22 évesen is, még mindíg eltudjuk olvasni önként és dalolva. Még mindíg élvezhető! Ő az az írónő, aki rábírja venni tinédzserek tömegét az olvasásra. Volt szerencsénk már egy dedikáláshoz is. Olyan szeretetteljesen beszél az olvasóiról, a könyveiről, a csapatáról, hogy szinte azonnal érzeni, hogy milyen csodálatos személyiség. 

Tehetség! Kedvesség! Humor! Kell ennél több? Szerintünk nem! Ha gyerekeink lesznek az első könyv amiből olvasni fogunk nekik, az biztos egy Leiner Laura könyv lesz! Annyi mindent megtanított a könyvei által amit köszönünk.Imádjuk Leiner Laurát örökre! ❤

Kedvenc idézetek:
"– Ezt vegyétek figyelmeztetésnek. Más. Pósa!
– He? – nézett fel álmosan Ricsi.
– Talán tessék – ciccegett az ofő.
– Bocs – legyintett Ricsi.
– Talán bocsánat.
– Oké.
– Talán rendben! – kerekedett el Haller szeme. – Na, most már azt se tudom, mit akartam mondani – vakargatta a fejét.
– Stresszesnek tetszik lenni? – kérdezte Zsolti. Mindannyian felnevettünk, és még az ofő is elmosolyodott."
64. oldal, Január 21., péntek (Ciceró, 2012)

"– Virág, leginkább az univerzumhoz tudlak hasonlítani – közölte Arnold. – Te is olyan végtelenül sötét vagy – tette hozzá, mire Virág lelkesedése alábbhagyott."
141. oldal, Október 2., csütörtök (Ciceró, 2010)

"– Felmayer!
– Igen, tanár úr?
– Elmondanád, hogy a rajzodon mi ez a sötét folt? – mutatta fel a lapot. A fél gyümölcstálat kitakarta egy kerek satírozás.
– Az Gábor feje – közölte. – Nem láttam tőle rendesen!"
111. oldal, Szeptember 18., csütörtök (Ciceró, 2010)

"– Nézzük, Nagy Zsolt mit szeretne elérni az életben – olvasott bele. Aztán unottan felnézett. – A buszt."
65. oldal, Január 21., péntek (Ciceró, 2012)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...