2017. április 29., szombat

Kedvenc magyar íróink! Csendes Nóra (7.rész)

Kedvenc magyar íróink! 

Úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a hazai kedvenc íróinkat és leírunk róluk mindent amit tudni lehet! Minden nap írunk nektek valakiről. Ma Csendes Nóra következik.

 ♡ Csendes Nóra ♡Róla:
1997 -ben született Kecskeméten . Az általános iskola éveiben kezdett el meséket írni , a Zápor utca az első regénye. Az IV. Aranymosás pályázatot nyerte meg a Zápor utca c. kéziratával, és a csupán 18 évével a Könyvmolyképző kiadó legfiatalabb szerzőjének számít. Szabadidejében sokat utazik , a 121 . Vetéssy Géza cserkészcsapat jövendőbeli rajparancsnoka . Mikor éppen nem ír vagy cserkészkedik , akkor rajzol. Jelenleg Budapesten él, a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem formatervező hallhatója.

Véleményünk:
Hihetetlen, hogy csupán négy évvel fiatalabb nálunk és ezt az egész történetet megalkotta, nem is akárhogyan. Nagyon tehetséges! Elmondása szerint a Zápor utcán 2évig dolgozott. Ezek az 50-es évekbeli történések élethűek és igaziak. Egyszerűen imádjuk az írásmódját és nagyon szeretnénk még sok-sok könyvet olvasni Csendes Nórától.

Két történet – két tizennyolc éves lányról.
Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami.
Bogi félénk gimnazista, Gergő pedig igazi vagány, aki több lányt bolondított már magába, mint amennyit meg tudna számolni. De mikor a szülők baráti nyaralása egy fedél alá kényszeríti őket, Bogi meglátja a kemény külső mögött az érzékeny művészt, aki a színpadra lépve álomszerű játékával önti dallamokba a benne lakozó fájdalmat.
Vajon lehet szerelem ennyire különböző emberek között?
Gergő különleges ajánlatot kap, és Boginak döntenie kell.
Egy kemény korszak sötét éveiben, az alföldi táj varázslatos ege alatt egymásra talál két fiatal. Amikor mindkettőjüket Budapestre küldi a családja, a lány azt hiszi, végre boldogok lehetnek együtt. De a fiú többre vágyik, kiútra… és a lány kegyetlen válaszút elé kerül.
Ki ez a lány, és hogyan fonódik össze a sorsa Bogi életével?
A regény a IV. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes műve. Az író a tizennyolc évével a kiadó legfiatalabb szerzője.


Megfordulhat az élet egyetlen pillanaton?
A stílus teljesen korhű és mind a két szerepbe teljesen beleélheted magad. Két férfi és két nő, két korszak, egy ház… Gyönyörű gondolatok, jó karakterek. Megmelengette a szívünket.Nóra  iszonyúan jó vagy benne!  Reméljük minél hamarabb olvashatjuk a következő regényed!

Kedvenc idézetek:

"…ha láthatnánk az apró mozzanatokat, amelyek pillanatok alatt sorsokat alakítanak át, talán nem követnénk el újra és újra ugyanazokat a hibákat."
5. oldal

"Sok ember leéli az életét úgy, hogy sose szeretett igazán senkit. Mi viszont legalább pár évig igazán szerettük egymást. Érted ezt?"
274. oldal

"– Ne várd a szőke herceget, úgyse fog eljönni."
73. oldal

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...