2017. április 23., vasárnap

Kedvenc magyar íróink! On Sai (1. rész)

Kedvenc magyar íróink!

Úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a hazai kedvenc íróinkat és leírunk róluk mindent amit tudni lehet! Minden nap írunk nektek valakiről. Kezdjük hát ... ;)

On Sai

Teljes név: Varga Beáta
Nem: Nő


Életrajz:
Varga Beáta ( 1975 . november 14. –) magyar író, szerkesztő és viselkedéselemző. Többnyire sci-fi - és fantasytörténeteket publikál, hol K. Varga Beáta , hol On Sai néven. A hazai sci-fi-közéletben 2004 óta tölt be fontos szerepet.
1975-ben született Budapesten. Már gyermekkorától érdekelte a történetmesélés és a science fiction. 2004-ben csatlakozott a Delta Műhely nevű írókörhöz, melyet Kleinheincz Csilla vezetett. 2006-ban vett részt élete első novellapályázatán, melyen első helyezést ért el. Ekkor indította első blogját, melynek egyedi hangvitelű bejegyzéseinek köszönhetően tett szert ismertségre. 2007-ben csatlakozott az Avana Egyesülethez , majd a rá következő három évben koordinálta a Zsoldos Péter-díjat , segített a HungaroCon szervezésében és kerekasztal-beszélgetéseket moderált. 2011-től a Könyvmolyképző Kiadó szerkesztője és annak íróiskolájának megalapítója, valamint az Aranymosás Irodalmi Magazin vezetője. Megvalósította az ország legnagyobb regénypályázatát, az Aranymosást, és kidolgozta a lektorrendszert.

Bár már régóta ír, igazán nagy áttörést a 2012-ben megjelent regénye, a Calderon, avagy hullajelölt kerestetik hozta meg a számára, mely leginkább a hölgy olvasók körében ért el átütő sikert. A regény folytatása, a Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál 2013-ban látott napvilágot. Két irány jellemzi a stílusát: vagy elgondolkodtatni akar (Szivárgó sötétség című sorozata épp ilyen), vagy humorosan szórakoztatni (Calderon).

Véleményünk:
On Sai az az írőnő aki minden téren levett a lábunkról.Ő az, aki megszerette velüna sci-fi műfajt és az a szémély aki igencsak üti a legjobbak közt a legjobbat.
Űrutazás?Utazzunk különböző bolygókra? Álomvilág? Fantasztikus humor? Ez csak On Sai lehet!
Azon ritka szerzők egyike, akinek már elég, hogy ott legyen a neve egy könyvön és tuti elolvasásra kerül, anélkül, hogy bárki bármit mondott volna róla. Minden egyes könyvének még a borítói is csodásak! 

Sok-sok történetet szeretnénk még olvasni tőle!

Kedvenc idézetek:
"Scar néha megjegyezte, hogy Isten nem egy automata, hogy az ember felül bedobja az imát, és alul kipotyog a süti."
22. oldal

"– Őrvarázslók? De fura álom!
– Azt hiszed, hogy alszol? – döbbent meg a férfi. – Nem alszol.
– De.
– Nem.
– Majd pont a saját álmommal fogok erről vitatkozni! Az előbb még az ágyamban feküdtem.
– A dólényekre! – kiáltott fel döbbenten a másik. – Csak nem csillagfattyú vagy?!
– Fattyú az anyád!"
28-29. oldal

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...