2017. március 17., péntek

Rólunk D&P


Rólunk D&P

Sziasztok! 


Bár már láthattatok és olvashattatok tőlünk pár dolgot, engedjétek meg, hogy most már bemutatkozzunk.
A nevünk Dalma és Petra, részmunkaidős könyvmolyok vagyunk , D&P néven vagyunk és leszünk jelen a blogolók világában. Elsősorban könyvekről, írókról, könyves sztorikról, könyves eseményekről fog szólni. Kis odaadással akár még jók is lehetünk ebben. Mániákusan szeretünk olvasni, megrögzött könyvfalók vagyunk. DE nem volt ez mindíg így. Mind a kettőnk nevében írjuk ezt. Tény, hogy gyermekkorunkban egyenesen utáltuk a könyveket és az ezzel járó terheket. Ma már a "teher" szót sosem használnánk a könyv és bármely velejárójára sem.A könyveknek köszönhetően nagyon sok olyan embert ismertünk meg, akiknek köszönhetően gyökeresen megváltozott az életünk, közöttük egymást és azóta is legjobb barátnők vagyunk.
A negatív visszajelzések rendszere azt mondja, hogy: az iskola számára sohasem az a fontos, hogy egy gyerek mit tud, mihez van kedve vagy tehetsége, hanem hogy mit nem tud, mi az a tantárgy, amiből roszszabb az átlagnál, hogy aztán azon legyen, hogy az illetőt az átlagra "felhozza". A tanárnak nem adatik meg, hogy saját tudásából felmutassa azt a legérdekesebb, legfontosabb lényeget, amit maga is szeret, amely alkalmas lenne a diák érdeklődésének felkeltésére. A diák számára az iskola csupa kötelesség. Ezt csak cáfolni tudjuk.
És ITT és MOST szeretnénk megköszönni Májer Melinda Tanárnőnek, hogy kitartó volt velünk és megszeretette velünk az irodalmat és belerántott minket az olvasás és az irodalom nagyszerű világába. Mára már az irodalom és mi nagyon közel állunk egymáshoz.
Amit mi mégis hozzátennénk: mielőtt nagy lelkesedéssel nekilátsz egy blognak, előtte kicsit gyakorold a kritikák írását, a fogalmazást. Ez meg volt. Annyi de annyi novellát elemeztünk Tanárnőnk segítségével, hogy az leírhatatan. Nem dicsekvésképp de ez az érettségi eredményünkben is meglátszott. 😃 Lehet nem a tökéletes de próbálunk fejlődni. Így úgy döntöttünk könyves blog lesz nekünk a tökéletes terep. Emellett az írás is nagyon foglalkoztat minket, imádunk írni.Számos könyvet "befalltunk" már. Ha egy könyv érdekel egy-két nap alatt átrágjuk magunkat rajta (bár ez az oldal számokon is múlik), viszont ha nem... hát akkor is elolvassuk mert minden könyvben van valami tanulság.
Ezek mellett előszeretettel nézünk filmeket, sorozatokat. Na meg tanulunk. Élelmiszeripari elemzők leszünk, így ha kevesebbet vagyunk vagy leszünk jelen az épp azért van mert szakdolgozatot írunk. De próbálunk minél többet foglalkozni ezzel és szabadidőnkben részt venni a blog életben maradásáért.
Segíteni szeretnék nektek (és valjuk be magunkat is szórakoztatjuk vele)ha nincs mit olvasnotok, unatkoztok vagy nem tudjátok meg vegyétek -e azt a bizonyos könyvet amit kinéztetek vagy sem.
Tervünk az oldallal kapcsolatban pedig még rengeteg van. Igyekszünk mindent mihamarabb megvalósítani.
Reméljük tetszeni fog nektek a tartalom, véleményeket, kritikákat szívesen fogadunk.


Szép napot kívánunk!

D&P

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...