2017. március 30., csütörtök

Kim Harrison: Boszorkányfutam (Rachel Morgan 1.) (értékelés)


Kim Harrison: Boszorkányfutam (Rachel Morgan 1.) (értékelés)Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: The Hollows series Book 1: Dead Witch Walking
Fordító: Bódi Virág, Pollák Tamás

Fülszöveg: 

"Rachel Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt. A vadászterülete Cincinnati városa – egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között. Némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.
Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát.
Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén. Legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel alaposan magára haragítja a Szolgálat amúgy sem vajszívű vezetőit. Így rövidesen azon kapja magát, hogy korábbi fejvadász társai ezúttal őrá vadásznak, s ebben a játszmában már nem csupán a szabadsága, de az élete a tét…"
 Véleményünk:

Nem most olvastuk először ezt a könyvet. Régen egy másik könyvkiadó adta ki először, ami nagyon sikeres is volt és így került most a Könyvmolyképzőhöz. Az élmény igaz már nem volt a régi. De ez az a könyv amiben a főgonoszt nagyon csipázzuk: Trentet.
Rachelt nagyon magabiztos határozott nőként állította be az írónő. Ami néhol meg is mutatkozott de ez nem volt megnyerő számunkra. Nagyon reméljük, hogy a sorozat folytatás ában ez változni fog és fejlődik a viselkedése, személyisége. Jó azért érthető is, hogy miért viselkedik így. Azért mi sem viselkedtünk volna másképp ha mindenhol különböző lények bukkannának elő és bármit megtennének, hogy az életedre törjenek.
Ivy, a lakótárs aki az erős és állandóan a komor vámpír látszatát kelti, valójában bármit megtenne Rachelért, és van titkolni valója is.


Ahh és ott van az édes Jenks, a legjobb karakter az egész történetben. Pixi az x-es beszédjével és a maga tíz centijével nagyon vicces volt, és hármójuk közül azért neki meg van a magához való esze is. Annyit nevettünk olvasás közben rajta, hogy az valami hihetetlen. A cselekmény egyre izgalmasabb lett, ahogy halad előre a történet, és nagyon olvasmányos!

Sok kérdés maradt megválaszolatlan, ezért várjuk a folytatást! Nem tartozik a kedvenc könyveink közé, de nem rossz könyv 🙂

10/7

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...