2017. március 26., vasárnap


Jessica Park: Flat-out Celeste – Celeste bolondulásigMEGJELENÉS: 2015
OLDALSZÁM: 360
KIADÓ: Könyvmolyképző

Fülszöveg:


" A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást. "

Flat-out sorozat utolsó kötete. Így nehéz is róla írni mert kissé szomorúak vagyunk miatta.
Igaz, felülmúlni ugyan nem tudta Julie-ék történetét, de mindenképpen egy nagyon aranyos történetet kaptunk egy csomó szép és nagyon is fontos gondolattal. Celeste felnőtté válásáról, tapasztalatairól szól a történet. Az első szerelem pedig minden csodájával elragadóvá tette a fiatal lény történetét.

Celeste karakterét ebben a regényben sokkal jobban szerettük, mint az előzőben, talán azért, mert itt már 18 évesen láthatjuk viszont. A könyv egyébként nem nagyon különbözött stílusilag a Flat-out love-tól, itt is főként e-mailek és sms-ek tették ki a sztori lényeges részeit, és romantikus dolgokból sem volt hiány.
Celeste egy visszahúzódó, nehezen megnyíló lány. Ami azért van mert nehezen dolgozta fel testvére Finn halálát. Barátai nincsenek és nem szeret a középpontban sem lenni. Ami pedig nagyon-nagyon tetszett, hogy nemcsak Celeste élete kerül terítékre ebben a regényben, hanem Julie-é és Matté is: ugyanis a két történet közti időben az álompárunk szakított, így az ő újra egymásra találásukat is átélhetjük ebben a kötetben.
Amit még külön ki kell emelnünk, a könyv borítója eszméletlenül álomszép.
Vicces és mégis komoly témával foglalkozik. Celeste megtalálta és rátalált a fejlődés útjára. Bátor, igazán szerelmes és elgondolkodtató kötet.

Tényleg minden Flat-out fannak csak ajánlani tudjuk ezt a részt is, akik pedig még nem olvasták volna a sorozatot, azok szerintem ha tehetik, kezdjenek bele. MINÉL HAMARABB ❤

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...