2017. március 7., kedd

Cat Patrick -Forgetten (értékelés)

Cat Patrick - Forgetten

( Úgyis elfelejtem ) 

Fülszöveg:

Minden éjjel, miközben a tizenhat éves Lon
don Lane alszik, az aznapi események törlődnek az elméjéből. Reggelre csupán a jövőjére emlékszik. A lány megszokta már, hogy az előző este írt jegyzetei és egy bizalmas barátnő segítségével éli túl a napot. A dolgok azonban a fejük tetejére állnak, amikor az iskolában feltűnik egy új fiú. Luke Henry nem olyasvalaki, akit az ember csak úgy elfelejt, ugyanakkor – bárhogy is próbálja – London nem találja őt az előtte álló történések emlékképei között. Amit előre lát, az viszont egyre nyugtalanítóbb. Rájön, hogy ideje utánaeredni a múltnak, amit folyamatosan elfelejt, még mielőtt elpusztítaná a jövőjét.

Véleményünk:

Élősszőr mi a borítójába szerettünk bele . Ezt nem is olyan nehéz elhinni , hiszen gyönyörű ! 
A fülszöveg annyira kíváncsivá tett minket, hogy az valami hihetetlen.Nem hibátlan. De érdekes az alapötlet , hogy a jövőjét látja. Nem alaposan de megismerhetjük Londont az elején. Az első szerelem izgalmas történetét ismerhetjük meg . Az ismerkedés az igaz szerelemhez vezet . A szöveg viszi magával az olvasót , egyszerű és humoros. Nem teljesen világos , hogy London hogyan tanul az iskolában hiszen mindent a jegyzeteiből tud meg reggelente . És miért nem látja Luke-ot a jövőjében hiszen minden mást lát. Egyszer még fel is ismerte a fiút. 
Kicsit sajnáljuk hogy nem sorozat lett hanem csak egy könyv. A folytatásnak nagyon örülnénk. London nem egy átlagos gimnazista lány , egy múltbéli történés megváltoztatta az egész életét. Minden nap hajnali 04:33 perckor elfelejti az aznap történteket , csak az Anyukájára és a legjobb barátnőjére emlékszik . Nap mint nap jegyzetekkel terelgetik London életét. 
Találkozik egy nap egy számára ismeretlen fiúval , Luke-kal , akibe beleszeret még úgy is , hogy minden nap elfelejti . Csodálatos volt olvasni ahogy minden reggel beleszeretett a jegyzetein keresztül a fiúba . Mondhatjuk úgy is , hogy szerelem első olvasásra. A megismerkedésük után szörnyű rémálmok kísértik a lányt . Mégpedig az , hogy valakinek a temetésen van , de sehogy sem tudja felidézni magában , hogy kién . 
Nekünk elsőnek az 50 első randi című film ugrott be amikor olvastuk . Az alapja igenis hasonló , de így is nagyon izgalmas . 
Az egy kicsit zavar , hogy nem mutatta be az írónő a karaktereket teljes mértékben . Lehetett volna kicsit tartalmasabban leírni a szereplőket és a cselekményeket . Felületes lett , de mégis izgalmas a maga módján . Tetszik az is , hogy Luke nem az a tipikus álompasi srác lett mint ahogy az megszokott. Egy átlagos fiú. Tökéletesen bele éltük magunkat London szerepébe. Ami szimpatikus volt benne , hogy nem sajnáltatta magát azért , hogy ő beteg .
Ami Luke és London közt forrt még izgalmasabbá tette az egész könyvet. 
Zavart viszont , hogy nagyon gyorsan haladtak a kapcsolatukkal . És vissza is térhetünk arra , hogy nagyon felületes volt . Ezt az írónő elhúzhatta volna és mélyebb érzések lehettek volna ezáltal a szerelmespár között. 
Luke levelei nagyon érdekes voltak . A temetős rejtély a Jaime barátnő dolog és a szerelmi kapcsolat. Jamie szimpatikus volt és jópofa .A regény végén megkaptuk mindenre a választ , ami az álom megfejtéseként is szolgál. 
És ami kicsit boldogít minket az a függővég. Felveti egy esetleges folytatás lehetőségét !!!!!! Nagyon jó könyv! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk !

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.) (Ajánló, értékelés)

Erin Watt: Megtört herceg (A Royal család 2.)  Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz . Kikötőben vívott ökölharctól...